Austrian Post Group a anuntat astazi despre preluarea integrala a operatorului postal si de distributie neadresata PostMaster, detinut anterior de catre Radu Potolea, Mihai Balaj si Mihai Preotescu. Tranzactia, a carei valoare nu a fost divulgata, are loc la un an dupa ce Austrian Post a devenit actionar minoritar (26%) in compania romaneasca. 

"Prin preluarea integrala a PostMaster continuam sa ne dezvoltam in regiune. Activam in Bulgaria, Croatia, Polonia, Slovacia si Ungaria, iar de acum avem o prezenta si mai puternica in Romania", a declarta Andreas Dragosits, Senior Vice President CEE Mail Austrian Post Group. 

Miza austriecilor, asa cum au recunoscut reprezentantii conducerii in cadrul conferintei de astazi de la Bucuresti, este liberalizarea pietei trimiterilor postale de sub 50 grame, care ar urma sa se produca incepand cu anul 2013. " Lucram de un an impreuna cu Austrian Post, iar acum suntem perfect pregatiti pentru oportunitatea majora oferita de momentul liberalizarii. Conform estimarilor noastre, opiata serviciilor postale sub 50 grame din Romania totalizeaza 400 milioane de trimiteri/an, iar noi tintim o cota de piata considerabila din aceasta in 2013..." a declarat Mihai Preotescu, managing director PostMaster.

PostMaster este in prezent lider de piata pe segmentul distributiei neadresate, detinand 75% pe acest sector. In 2012, oficialii companiei spera sa obtina o crestere a cifrei de afaceri cu 10% fata de 2011, cand au realizat 10 milioane de euro. Firma opereaza 47 de birouri locale si acopera 95% din populatia tarii.

Tranzactia urmeaza sa obtina aprobarea Consiliului Concurentei din Romania.

PostMaster a fost infiintata in 2007, iar dupa 4 ani firma a devenit lider in randul furnizorilor de servicii postale alternative. In 2011 compania a efectuat aproximativ 320 milioane de livrari de corespondenta adresata si neadresata, generand o cifra de afaceri de 10 milioane de euro.

Cu 23.400 angajati si o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro, Austrian Post Group este liderul pietei de corespondenta si servicii de coletarie din Austria. Compania este prezenta pe 10 piete europene, activitate care genereaza masi mult de 30% din cifra sa de afaceri.