In acest an, bancile au adoptat o noua strategie in preajma Sarbatorilor de Paste. Cu o singura exceptie, nu au mai lansat promotii special dedicate, ci oferte cu o perioada de aplicare mai lunga, chiar si pana la sfarsitul lunii iunie.

Singura promotie dedicata Sarbatorilor de Pasti apartine BRD Finance si Carrefour, care acorda, la utilizarea cardului cobranded, rate cu 0% dobanda in 6 sau 12 rate si bonusuri in bani in perioada pana la sfarsitul lunii aprilie. Cele doua optiuni de plata pot fi accesate pentru orice tip de produse din magazin, incepand cu jucarii si dulciuri si pana la detergenti sau mobilier de gradina, atat pentru plata la POS-urile din hypermarketurile Carrefour (6 rate), cat si la emiterea cardului Carrefour MasterCard (12 rate).

Pe tot parcursul lunii aprilie, utilizatorii de card Carrefour MasterCard primesc si 6% bani inapoi pe card, aplicati la valoarea cumparaturile realizate in hipermarketurile si supermarketurile Carrefour, cu exceptia celor cu 0% dobanda, procentul de cash back dublandu-se fata de valoarea standard acordata de la inceputul acestui an.

Un bonus si mai mare, de 10% se va acorda in preajma Sarbatorilor. Toti cei care doresc sa beneficieze de avantajele acestei campanii "bani inapoi card" trebuie sa se inscrie pana la 1 mai 2012 (inclusiv) la numarul de telefon de pe verso-ul cardului.


BRD

Pana la 30 iunie 2012, creditele de nevoi personale in lei acordate de BRD au un cost „all inlcusiv” (costul total al creditului, care incorporeaza dobanda nominala si toate celelalte costuri legate de finantare ) de 12,5%, iar banca nu percepe comisioanele de analiza a dosarului de credit si de rambursare anticipata.

Clientul are posibilitatea alegerii formulei de creditare pe care o doreste. Optiunile pornesc de la perioada de creditare (maximum cinci ani), cuantumul (pana la maximum 65.000 de lei) sau modalitatea de rambursare (in rate constante sau descrescatoare). Totodata, poate solicita o perioada de gratie la capital de pana la 6 luni.

La acordarea creditului sunt luate in calcul orice fel de venituri - de la salarii, pensii, venituri din activitati independente, pana la dividende, venituri din chirii sau rente viagere; nu se solicita garanti si nici o alta garantie suplimentara.


BCR

Pana in data de 12 mai, BCR, acorda persoanelor care opteaza pentru incasarea pensiei intr-un cont al bancii, cupoane de reducere in reteaua magazinelor Altex si Media Galaxy.  Acestea pot fi utilizate de catre pensionarii titulari de cont, dar pot fi si oferite cadou persoanelor dragi. Cupoanele de reducere au valoarea de 150 lei (pentru cumparaturi de minim 500 lei si pot fi folosite pentru cumparaturi pana la data de 31 mai.

Sa amintim, ca la inceputul acestei luni, BCR a simplificat documentatia pentru evaluarea cererilor de credite, acestea putand fi obtinute fara garantii cu adeverinta de salariu, fisa fiscala si factura de utilitati.  Banca deruleaza pana in data de 31 mai 2012, o campanie de promovare a acestor credite si ofera 200 lei clientilor care revin cu cele 3 documente corecte si complete in termen de 5 zile de la data pre-evaluarii in vederea contractarii unui credit de nevoi personale Divers BCR. Banca ofera inca 50 lei bonus pentru clientii care opteza si pentru un card de credit BCR, PowerCard BCR/BCR Wizz Air. In plus, BCR ofera gratuit asigurarea de viata la BCR Asigurari de Viata VIG.

In cadrul campaniei, BCR vinde credite de nevoi personale cu dobanda fixa incepand de la 15,90% (DAE 18,01%). Clientii cu istoric BCR pot accesa pana la 88.000 lei pe 5 ani, fara garantii. Termenul de rambursare urca pana la 10 ani in cazul creditelor care refinanteaza credite acordate inainte de 31 octombrie 2011.


Banca Carpatica

Carpatica a ales sa reduca marja fixa de dobanda peste Robor la 6 luni pentru solicitantii de credite imobiliare in lei cu aproape 0,4 puncte procentuale. Oferta promotionala este valabila pana la finele lunii mai.

Pe de alta parte, creditele de refinantare cu ipoteca pot fi contractate la o marja de dobanda la lei cu aproape 0,85 procente sub oferta standard.


OTP Bank

Potrivit OTP Bank, pana la sfarsitul lunii iunie, clientii pot beneficia de o dobanda promotionala de 14,05% si DAE de 14,99% la creditele de nevoi personale in lei, precum si de un termen de aprobare extrem de rapid, de numai 48 de ore. In plus, creditul are o dobanda fixa si nu are restrictii cu privire la utilizarea acestuia, putand fi folosit si pentru refinantarea unor credite deja existente.

Finantarile mai sunt caracterizate si de comision zero la deschiderea si administrarea cont curent, pe intreaga perioada de derulare a creditului, 0% comision lunar de administrare credit, 0% comision pentru schimbarea datei de scadenta a ratelor si fara comision de analiza dosar. Suma maxima pentru creditare este de pana la 42.000 de lei. Clientii eligibili trebuie sa aiba maximum 65 de ani la data scadentei finale a creditului.

Volksbank

Desi nu este o promotie, se amintim ca, tot in Saptamana Mare, Volksbank Romania a lansat creditele de consum fara ipoteca imobiliara, disponibile in lei. Pentru creditul de consum fara ipoteca imobiliara nu se percep comisioane de analiza sau de administrare credit , iar asigurarea de viata este oferita gratuit de catre banca. Singurul cost este dobanda, in prezent de 12,59%, reprezentand ROBOR la 6 luni, la care se adauga o marja fixa de 7,5%.

Durata maxima de rambursare este de 5 de ani. Creditul de consum poate fi utilizat inclusiv pentru refinantarea unor imprumuturi acordate de alte banci. In acest caz, dobanda este mai mica cu un punct procentual (11,59%), marja fixa fiind de 6,5%.


.