Pentru dezvoltarea infrastructurii si crearea de baze sportive in mediul rural, primariile vor primi inca un miliard de lei, fonduri guvernamentale, valabilitatea acestui program fiind extinsa de Executiv pana la sfarsitul anului 2012. Prelungirea programului a fost decisa prin ordonanta de urgenta, in contextul in care perioada in care autoritatile locale pot primi fonduri bugetare urma sa expire la sfarsitul anului.

Conform ordonantei, fondurile totale alocate programului sunt stabilite la patru miliarde de lei, din care pentru constructia de baze sportive vor fi alocate 525 de milioane de lei, fata de 262,5 milioane de lei pentru intervalul 2007-2008.

De asemenea, in ordonanta de urgenta se arata ca obiectivul principal al acestui program il constituie realizarea a cel putin 1.000 de baze sportive, incepand cu semestrul II al anului 2007. Ordonanta aprobata de fostul Cabinet stabilea ca obiectivul principal al programului este realizarea, intr-o prima etapa, a 500 de baze sportive timp de doi ani, incepand cu semestrul II al anului 2007. Pentru finantarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive, Guvernul a repartizat autoritatilor locale, in primavara acestui an, fonduri de 662 de milioane de lei din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, cei mai multi bani fiind alocati primariilor PD-L si PSD. Hotarari similare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate si de fostul Guvern, pe finalul anului trecut, iar banii au fost alocati preponderent catre primarii conduse de PNL si PSD.