Intesa Sanpaolo a înregistrat în România, în primul trimestru, pierderi de 14 milioane de euro, în creştere de la 2 milioane de euro în urmă cu un an, potrivit datelor publicate marţi de banca italiană.

Veniturile operaţionale au urcat în primele trei luni cu 3%, la 12 milioane de euro, în timp ce costurile operaţionale s-au redus cu 2%, la 9 milioane de euro.

Depozitele atrase de la clienţi s-au menţinut în primele trei luni la 500 milioane de euro, iar soldul creditelor la 800 de milioane de euro.

Activele totale ale băncii în România se situau la sfârşitul lui martie la 1,2 miliarde de euro, nivel similar cu cel de la sfârşitul anului trecut. Valoarea creditelor îndoielnice a urcat la 76 de milioane de euro, de la 70 de milioane de euro în decembrie. 

Creditele substandard şi restructurate au crescut la 75 milioane de euro, de la 59 de milioane de euro la sfârşitul anului trecut.
La nivel de grup, profitul net al Intesa Sanpaolo a urcat cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 805 milioane de euro.

Banca a fost nevoită să majoreze semnificativ provizioanele pentru împrumuturile neperformante, cu 43% faţă de intervalul similar din 2001, la 970 milioane euro, din cauza înrăutăţiri calităţii creditelor în Italia, unde obţine 80% din venituri.