Restaurantul SUBWAY® cu numărul patru din România a fost inaugurat duminica aceasta în centrul comercial Sun Plaza din Bucureşti, situat în zona Pieţei Sudului, pe Calea Văcăreşti, nr. 391. Unitatea a necesitat o investiţie sub 100.000 Euro şi beneficiază de o suprafaţă de 51 mp.


”Primul contact cu sandvişurile SUBWAY® l-am avut în perioada în care am fost elev la schimb în Statele Unite ale Americii. După ceva ani, când am aflat mai multe informaţii despre cum funcţionează restaurantele SUBWAY®, mi-am dat seama că este un brand internaţional de succes care lipseşte de pe piaţa românească, dar şi o alternativă mai sănătosă pentru mesele noastre zilnice. Îmi doresc să deschid mai multe restaurante pe viitor, deoarece cred în potenţialul acestora”, a declarat Vlad Gutău, francizat SUBWAY®.

Subway a intrat în aprilie pe piaţa românească, unde vizează lansarea a 40 de restaurante în următorii patru ani.
Înfiinţat în anul 1965, în Connecticut, SUA, Subway deţine în prezent peste 36.500 de restaurante, în aproape 100 de ţări, fiind cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast food din lume.

Rumen Radev, Agent de Dezvoltare SUBWAY, sustine ca strategia brandului este sa ajunga franciza nr. 1 în industria restaurantelor cu servire rapidă, ca număr de locaţii şi calitate în servirea consumatorilor. In ceea ce priveste planurile pentru România, reprezentantul Subway sustine ca până la finalul anului, vor fi inaugurate noi unităţi în Bucureşti, Timişoara şi Piteşti.

Sun Plaza despre plecarea Mobexpert

Ca urmare a închiderii magazinului Mobexpert petrecute la începutul acestei săptămâni, Sun Plaza ia calea legală pentru recuperarea datoriilor înregistrate de grupul Mobexpert, a anuntat reprezentantul centrului comercial intr-un comunicat de presa.

Pe data de 2 iulie, retailerul de mobila Mobexpert a închis magazinul său din Centrul Comercial Sun Plaza, anuntand totodata ca deschide un alt magazin in municipiul Oradea. Potrivit reprezentantilor Sun Plaza, prin gestul sau Mobexpert a încălcât obligaţiile de desfăşurare a activităţii asumate prin contractul de închiriere, înregistrând în acelaşi timp o datorie foarte mare.

"Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât proprietarii şi managerii Sun Plaza au venit în întâmpinarea Mobexpert cu propuneri de soluţionare a litigiului financiar apărut în urmă cu an", mai declara oficialii centrului comercial.

Razboiul in domeniul fast food continua

Războiul dintre McDonalds şi KFC intră „într-o nouă etapă”, după ce noul CEO McDonalds a anunţat că în strategia sa de dezvoltare a businessului este inclus şi creşterea numărului de preparate din carne de pui.

În luna ianuarie, McDonalds a lansat Chicken McBites, un produs similar cu Crispyul prezent în restaurantele KFC. Acum, cei de la McDonalds tatonează terenul cu varianta picantă a acestui McBites, vizând în mod clar concurentul său direct, KFC. În replică, restaurantele KFC propun gustări bazate pe reţeta originală.