Atlassib, lider de aproape 19 ani al transportatorilor internaţionali de persoane din România, a anunţat o investiţie cifrată la peste 2,5 milioane de euro prin achiziţia a zece autocare Mercedes de ultimă generaţie cu care vor călători mai ales românii care pleacă sau vin din Portugalia, Spania, Suedia, Elveţia, dar şi cei din Italia şi alte nouă ţări europene, a declarat directorul general al Atlassib, Daniel Micu.


Atlassib deţine cea mai mare flotă din România, de 200 de autocare proprii. Ultimele autocare cumpărate de Atlassib vor sta îndeosebi la dispoziţia clienţilor care călătoresc două zile sau şi mai mult până la destinaţia finală.

'Astăzi lansăm în circulaţie ultima achiziţie a societăţii Atlassib, în valoare de peste 2,5 milioane de euro. Este vorba de zece autocare Mercedes, cu capacitate de 61 de locuri fiecare. Aceste autocare se adaugă flotei noastre care deserveşte exclusiv liniile internaţionale. În acest moment dispunem de o flotă de 200 de autocare cu care deservim 35 de linii internaţionale, din 13 ţări din Uniunea Europeană. Parcul pe care îl avem ne permite să asigurăm anual un trafic de peste 600.000 de pasageri', a precizat Daniel Micu, citat de Agerpres.

Noile autocare, a precizat el, îndeplinesc normele UE, fiind prevăzute cu centuri de siguranţă pentru fiecare călător, instalaţie de aer condiţionat, audio-video, bucătărie, frigider. În urmă cu doi ani, Atlassib a mai investit peste două milioane de euro pentru realizarea unui modern atelier de reparaţii şi întreţinere autocare din România, amplasat la Constanţa.

Toate autovehiculele sunt dotate cu sisteme GPS. A fost dezvoltat, de asemenea, un sistem de intervenţie rapidă, astfel încât orice autocar defect aflat pe traseu poate fi înlocuit cu maximă operativitate. Atlassib deserveşte un număr de 35 rute internaţionale. Cele mai solicitate destinaţii sunt localităţi din Italia şi Spania, unde comunitatea românească este destul de numeroasă.