Ministerul Turismului va aloca in urmatorii ani circa 20 milioane de euro, pentru a participa, alaturi de autoritatile publice locale, la dezvoltarea a doua proiecte balneare, la Tusnad si Praid, a anuntat joi ministrul Elena Udrea.

"Este vorba de investitii intr-un centru balnear la Tusnad si un altul la Praid. Valoarea proiectelor se ridica la 20 milioane de euro si vor fi demarate in acest an. Nu stiu cand vor fi finalizate", a declarat, joi, ministrul Turismului, Elena Udrea, prezenta la Bursa Internationala de Turism, care se desfasoara intre 19 si 22 februarie la Milano.

Ea a adaugat ca aceste proiecte sunt ale autoritatilor publice locale, iar suma de 20 milioane euro reprezinta participatia Ministerului Turismului.

Oficialul a adaugat ca un alt parteneriat ar putea fi incheiat cu compania Foradex, care detine licenta de exploatare a izvoarelor termale din nordul Bucurestiului.

"Cei de la Foradex au venit cu ideea unui parteneriat cu Ministerul Turismului, pentru a dezvolta un centru balnear langa Bucuresti. A fost o propunere din partea lor si trebuie evaluata", a spus Udrea.

Totodata, ea a anuntat ca mai multe companii private din Dubai si Arabia Saudita s-au declarat interesate de investitii in turismul balnear din Romania.