Trei proiecte rezidenţiale noi, amplasate în Bucureşti, în valoare de 40 de milioane de euro, vor fi lansate la ediţia din această toamnă a Târgului Imobiliar Naţional - TIMON, care se va desfăşura în perioada 25-28 octombrie 2012, în Piaţa Constituţiei din Capitală.


'Pentru prima oară după mai bine de 4 ani, ediţia de toamnă a TIMON va găzdui lansarea a trei ansambluri rezidenţiale, în zone complet diferite ale Bucureştiului. Vorbim despre dezvoltatori noi, fie pentru prima oară activi în România, fie pentru prima oară activi în domeniu. Salutăm lansarea de ansambluri rezidenţiale noi şi sperăm ca acestea să ofere preţuri care să concureze cu succes piaţa rezidenţială veche', a declarat directorul tIMOn, Vlad Vlăsceanu.

În prezent, pe piaţa din România, oferta de locuinţe noi pentru clasa medie este în continuă scădere, doar un număr limitat de proiecte, de mici dimensiuni, fiind livrat pe piaţă de la declanşarea crizei. Aceste locuinţe au fost principala ţintă a celor care încă mai cumpără pe piaţa rezidenţială, în condiţiile în care aceştia pot beneficia de susţinere financiară de la stat prin programul 'Prima Casă' şi TVA de 5%.

'Acesta este momentul oportun pentru investitorii rezidenţiali să înceapă proiecte noi în România, cererea fiind asigurată în bună parte prin aceste proiecte. Au trecut deja patru ani de criză, iar toată lumea a înţeles că piaţa s-a stabilizat şi există şanse reduse pentru a vedea modificări spectaculoase mai ales la nivelul preţurilor. Românii sunt acum mai sofisticaţi şi mai precauţi, dar cu produse care să se potrivească nevoilor şi bugetelor lor, dezvoltatorii nu au cum să dea greş', a adăugat Vlad Vlăsceanu.

Cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Imobiliar Naţional - TIMON, cel mai mare târg imobiliar din România, îşi va deschide porţile joi, 25 octombrie 2012, la orele 10.00, în pavilionul din Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi va primi vizitatori până duminică, 28 octombrie 2012, precizeaza Agerpres.