Reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini (CIS) apreciaza ca investitiile straine directe ar putea depasi in 2011 nivelul din acest an, estimat la 4 miliarde de euro,si considera ca ar trebui sprijiniti in primul rand investitorii prezenti deja pe piata locala.
 
"In conditiile in care in 2011 vom incepe sa iesim din criza, vor veni si investitorii straini. In plus, mai este necesara si stabilizarea monedei nationale pentru a fi atractivi pentru investitorii straini. In viziunea noastra, economia romaneasca va incepe sa creasca de anul viitor, astfel ca am putea avea mai multe investitii straine directe in 2011 fata de 2010”, a declarat Doina Ciomag, secretarul executiv al CIS. Un lucru este sigur: cele 15 companii reprezentate in conducerea CIS au planuri de investitii in Romania de doua miliarde de euro pentru 2011 si de peste 10 miliarde de euro in urmatorii cinci ani.
 
Pentru ca si alti investitorii sa se extinda in Romania, trebuie in primul rand sprijniti cei existenti si apoi trebuie lucrat "in plus" la cresterea credibilitatii pe pietele externe, a explicat Doina Ciomag.
 
CIS reprezinta peste 100 de companii din Romania, ale caror investitii cumulate reprezinta doua treimi din totalul investitiilor straine de pe piata locala. Companiile membre CIS au o cifra de afaceri cumulata de 36 miliarde de euro, reprezentand o treime din Produsul Intern Brut al Romaniei.