Investitorii pe piaţa de capital, pot cumpăra, începând de miercuri, prin intermediul BRD - Groupe Societé Generale, obligaţiuni emise de compania GDF Suez Energy România, în valoare totală de 250 milioane lei.Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/, oferta publică de vânzare de obligaţiuni negarantate emise de SC GDF Suez Energy România SA se desfăşoară în perioada 17-23 octombrie, cu posibilitate de prelungire.

Oferta este adresată în exclusivitate investitorilor calificaţi (de genul fondurilor de pensii, fondurilor de investiţii), iar intenţia este ca obligaţiunile să fie admise la tranzacţionare pe piaţa administrată de Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta publică vizează până la 25.000 de obligaţiuni, cu valoarea nominală de 10.000 lei/obligaţiune, iar preţul de vânzare este de 100% din valoarea nominală a unei obligaţiuni.

Dobânda este fixă, de 7,40% pe an, iar scadenţa este la cinci ani. Pachetul minim de subscriere este de o obligaţiune, iar pachetul maxim de subscriere - 8.000 de obligaţiuni.