In acest weekend, pe 10 si 11 octombrie, bucurestenii sunt asteptati in Parcul Tineretului din Bucuresti, pe platoul din spatele Palatului Copiilor, la cea de-a treia editie a Targului Traditiilor.
 
Anul acesta, Targul Traditiilor va aduce in prim-plan obiceiurile de toamna din diferite zone ale tarii, reunind la standuri peste 100 de mesteri populari, care vor prezenta obiecte variate specifice activitatilor de toamna, creatii originale realizate cu indemanare, imaginatie si talent.
 
Timp de doua zile, cei care iubesc arta populara romaneasca vor putea sa admire si chiar sa achizitioneze obiecte de artizanat traditionale romanesti, realizate din ceramica de Corund, Horezu, neolitica sau lemn, resaturi, impletituri, covoare, papusi, masti, decoratiuni, icoane pe sticla, instrumente muzicale sau costume traditionale.
 
Pentru a reintregi atmosfera vietii satului, la Targul Traditiilor vor fi prezentate si produse din gastronomia traditionala romaneasca, precum pastrav in cetina de brad, carnati de Plescoi, muraturi, pastrama, must sau bulz. Printre surprizele acestei editii se numara reconstituirea unei gospodarii autentice romanesti, din zona Arges si demonstratii de maiestrie ale mesterilor derulate sub forma unor ateliere de creatie.
 
Din dorinta de a ramane fideli traditiilor autentice, evenimentul este organizat in parteneriat cu Muzeul Taranului Roman.
 
In fiecare an, prin intermediul acestui proiect, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, organizatorul evenimentului, isi propune promovarea traditiilor autentice romanesti in spatiul urban.