iQuest, companie de dezvoltatoare de soluţii şi servicii customizate de software pentru companii a finalizat peste 90% din planul de angajare la nivel naţional anunţat la începutul acestui an, iar pentru 2013, estimează la Braşov un număr de aproximativ 40 de noi angajări, fiind căutaţi specialişti în tehnologiile Java, .NET si SharePoint.

“În debutul anului am anunţat că ţinta noastră pentru acest an este de a angaja încă 100 de colegi noi, iar până în prezent am realizat 93 de angajări în centrele iQuest din ţară. Suntem în continuare în căutare de oameni talentaţi, iar la Braşov ne concentrăm eforturile de angajare în special pentru poziţiile de software şi test engineer, iar printre tehnologiile cele mai căutate se numără Java, SharePoint, .NET şi Testing. Până la finalul anului viitor, ne propunem să extindem echipa de la Braşov cu 40 de colegi noi”, a declarat Răzvan Voica, HR Manager iQuest.

CEO iQuest, Cornelius Brody (foto) crede că piaţa din Braşov este comparabilă din multe puncte de vedere cu cea din Cluj şi Sibiu. Raportat la dimensiunea forţei de muncă în domeniul IT, cu companiile din această arie, Braşovul este la fel de concurenţial, are oameni bine pregătiţi, iar pretenţiile salariale sunt aliniate cu celelalte două oraşe unde suntem prezenţi. "Credem că Braşovul este în continuă dezvoltare iar oamenii din domeniul IT sunt din ce în ce mai bine pregătiţi”, a încheiat Brody.

Compania iQuest, specializată în dezvoltarea de soluţii şi servicii software customizate, împlineşte luna aceasta 10 ani de la inaugurarea centrului din Braşov, timp în care a recrutat peste 100 de specialişti IT. Tot în centrul de la Braşov, compania numără cei mai mulţi experţi pentru dezvoltarea de soluţii dedicate domeniului telecom.

În plus faţă de Braşov, compania deţine centre regionale de dezvoltare la Cluj-Napoca şi Sibiu şi numără la nivel naţional peste 450 de angajaţi, implicaţi în diverse proiecte din industriile strategice către care compania se adresează, precum telecom, life sciences sau retail.

Pentru acest an, fondatorul companiei estimează o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 20%, la peste 19 milioane euro, însă aprecierea este una moderată, iar compania ar putea depăşi acest nivel al afacerilor. Aproximativ 90% dintre afacerile iQuest sunt realizate cu companii din Europa de Vest, cu precădere în Germania, Elveţia, Marea Britanie şi ţările Scandinave, iar printre clienţii pentru care iQuest livrează soluţii şi servicii customizate de software se numără companii de renume precum Roche, Vodafone, Puma, Financial Times sau Virgin Atlantic Airlines.

De-a lungul celor 10 ani, compania a dezvoltat la Braşov numeroase proiecte. Primul proiect de amploare care a marcat activitatea de la Braşov a fost cel realizat pentru compania media Pinnacle, pentru care s-a dezvoltat şi testat un produs multimedia. În prezent, cel mai mare client pentru care echipa din Braşov lucrează este compania elveţiană Sicap, specializată în servicii şi soluţii pentru industria de telecomunicaţii şi alături de care iQuest este implicată în dezvoltarea produselor acesteia.