Irakul a anulat un contract cu Rusia pentru achiziţionarea de armamnent în valoare de 4,2 miliarde de dolari, a anuntat in aceasta dimineata un purtator de cuvant al guvernului de la Bagdad, citat de France Presse.


'Contractul a fost anulat', a explicat Ali Moussaoui. 'Dupa recenta calatorie la Moscova, premierul Nouri al-Maliki are unele suspiciuni  legate de coruptie, De aceea, el a decis revizuirea în totalitate a contractului. In acest dosar a fost demarata o ancheta', a precizat el.

In acelasi timp, responsabilul guvernamental a refuzat sa intre in detalii, dezvaluind identitatea celor care fac obiectul investigatiei. De asemenea, el a evitat sa raspunda la o intrebare privind o posibila renegociere a contractului cu responsabilii rusi.

Contractul a fost parafat la începutul lunii trecute, în cadrul unei vizite pe care premierul irakian Nouri al-Maliki a efectuat-o în Rusia, al doilea mare furnizor de arme al Irakului, după SUA. Contractul includea elicoptere de luptă 30 Mi-28NE şi lansatoare de rachetă tip 42 Pantsir-S1.