Am fost orb. De fapt, noi l-am ales presedinte pe Dumnezeu. Suntem de-a dreptul binecuvantati. Cum nu ne-am dat seama pana acum? Si daca-i p-asa, atunci are tot dreptul sa-i desfiinteze pe judecatori, pe militari, pe medici, pe profesori, pe muncitori sau pe salariati. Ii scapase doar Casa Regala, Biserica si cateva servicii speciale. Acum au ramas neprihaniti doar preotii. Pentru cat timp? Vai, si Regele Mihai... cum a putut el sa nu-i faca o tzukahara lu’ comunistu’ de-i cerea semnatura pe actul de abdicare? Era musai un razboi civil in plina foamete. Trebuia sa atacam la baioneta blindatele rusesti ca doar asa ar fi facut si politicienii portocalii. Cu mainile goale! Mureau cu ei de gat! Clar, Regele Mihai este, dupa judecatori, al de a facut cel mai mare rau tarii asteia. Nu Anglia sau Franta care au permis ca un aliat traditional sa ramana la cheremul Germaniei naziste. Iar apoi ne-au abandonat Uniunii Sovietice. Nu numai pe noi, amintiti-va de Polonia dupa 1945. Ce poate fi mai usor decat sa arunci vina pe altii? Ce poate fi mai usor decat sa dezintegrezi institutii, din punct de vedere moral? Nimic. Este insa greu sa incerci sa restabilesti adevarul istoric, asa cum este el, bun sau rau. Sa rejudeci procese controversate de exemplu. Am distrus sistemul educational, dar acum vrem sa parem priceputi in toate alea. Rasfoiti un manual de istorie nationala si daca intelegeti ceva atunci chiar sunteti genii. Ne este rusine sa ne aducem aminte de Gheorghe Gheorghiu Dej („prietenul” Regelui Mihai) sau de Ana Pauker. Poate tocmai de aceea personaje ca acestea, multiplicate de zeci si sute de ori, populeaza birourile Parlamen­tului Romaniei, guvernului, prefecturilor si primariilor. Nu ne mai pasa de nimic. Medicii fac greva la televizor, se plang ca autoritatile isi bat joc de ei, dar, in realitate, inghit suspect de multe magarii. Nu am vazut unul agitand stetoscopul in strada. Profesorii, idem. Daca apar la mitinguri 5% din ei. Absolut de neinteles. Pot da exemple din fiecare breasla in parte. De asemenea, nu vad Biserica sa faca ceva in afara de catedrale si CAR-uri populare cu dobanzi de 6%. Ei nu au fost luati inca in colimator, dar cat timp va mai dura asta? Si padurile astea au o limita...

Nimeni nu se apleaca asupra situatiei sociale din estul si nord-estul tarii. Nimeni nu pare interesat de recrudescenta miscarilor extremiste in acele zone. Intrebati autoritatile locale daca nu ma credeti pe cuvant. Atentie amatorilor de istorie portocalie, acolo a fost leaganul miscarii legionare in perioada interbelica. Si ce daca...

Istoria se repeta pentru ca nu am invatat sa o scriem corect. Nu este o „specialitate” a poporului roman, ci a multor natii. Crize economice, razboaie sau dictaturi sangeroase revin ciclic in viata noastra. Ne uitam la ele, ne minunam si o luam de la capat.

PS: Decebal s-a sinucis dupa ce in repetate randuri inche­iase aliante cu dusmanii romani. Tradator. Stefan cel Mare nu si-a asigurat sabia dupa moarte si acum umblam disperati sa o recuperam. Tradator. Mihai Viteazul stia ca se duce la generalul Basta direct in capcana, dar l-a durut undeva. Tradator.

Alexandru Ioan Cuza a abdicat. Tradator. Carol I nu a vrut razboi de partea germanilor. Tradator. Iar de aici incolo caracterul tradator al sefilor de stat romani se prezuma.