Autorul american de thriller James Patterson este scriitorul cu cele mai mari venituri în ultimul an, în valoare de 94 de milioane de dolari, fiind urmat, la mare distanţă, de Stephen King, cu venituri de 39 de milioane de dolari, au calculat expertii americani. 


In varsta de 65 de ani, Patterson a acumulat aceste venituri în urma publicării a 14 titluri în 2011 - 2012. Stephen King, clasat pe locul al doilea în clasamentul Forbes, a castigat in intervalul de referinta 39 de milioane de dolari, gratie aparitiei unui nou volum în seria de succes "Turnul întunecat", cel de-al optulea - "The Wind Through the Keyhole".

Pe poziţia a treia, se află scriitoarea cu cel mai mare succes financiar - Janet Evanovich, autoare seriei de suspans "Stephanie Plum", despre o femeie vânător de recompense, ce cuprinde 18 romane, dar şi proză scurtă. Scriitoarea a avut, în ultimul an, venituri de 33 de milioane de dolari. John Grisham, celebrul autor de thriller pe teme juridice, s-a clasat pe locul al patrulea, cu venituri de 26 de milioane de dolari. Romanul său "Calico Joe", inspirat de lumea baseball-ului a arătat că acesta poate scrie un bestseller abordând o altă temă.

Autorul de benzi desenate şi cărţi pentru copii Jeff Kinney se află pe locul al cincilea, cu venituri de 25 de milioane de dolari, după ce noul roman din seria " Jurnalul unui puşti/ Diary of a Wimpy Kid" - "Cabin Fever" - a fost cartea cel mai bine vândută din 2011, în 3,3 milioane de exemplare.În top 10 al scriitorilor cu cele mai mari venituri înregistrate în ultimul an, se regăsesc autoarele de romane de dragoste Nora Roberts şi Danielle Steel, pe locurile 7 şi 8, urmate de Suzanne Collins, autoarea trilogiei "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

J.K. Rowling ocupă locul al 11-lea, o mare parte din veniturile ei din ultimul an fiind reprezentată de avansul de 8 milioane de dolari primit pentru primul ei roman pentru publicul matur, "The Casual Vacancy", ce urmează să fie publicat în septembrie. Şi autoarea seriei "Amurg/ Twilight" Stephenie Meyer figurează în top, pe locul al 13-lea, având în continuare venituri asigurate de succesul francizei cinematografice omonime.