Tot mai multe companii străine caută personal pe piaţa din ţara noastră, cele mai multe dintre joburi provenind din Germania, cu aproximativ 1900 de locuri de muncă disponibile pentru români.

În această săptămână, pentru Belgia se caută personal precum tehnician personal aeroport, zidari, mecanici sau strungari, în timp ce companii din Anglia vor să angajeze din România ospătari, agenţi de vânzări sau asistente medicale, bone sau bucătari se arată pe siteurile de profil.

Astfel, pentru un post de tehnician personal aeroport se oferă un salariu de 2000-2200 de euro, cazare, masă, transport plătit şi asigurare.

De asemenea, angajatul va primi şi câte un voucher de de 5 euro pe zi pentru mâncare şi biletul de avion Romania – Belgia.
În ceea ce priveşte cerinţele postului, acestea sunt: diplomă de şcoala profesională, limba engleză şi franceză la nivel avansat ţi minimum 5 ani experienţă într-o poziţie asemenătoare.

În atribuţiile acestuia va intra asumarea responsabilităţii pentru toate vehiculele de teren care sunt prezente în aeroport, cu excepţia aeronavelor.

Cu un salariu de 2000- 2100 de euro va fi plătit în Belgia şi un zidar. Se cere însă o experienţă între 3-5 ani şi cunoştinţe de interpretare a desenului tehnic.

Restaurantele din Anglia recrutează 100 de ospătari pentru care oferă un salariu cuprins între 1000 şi 1800 de lire, cu un contract încheiat pe minimum 6 luni.

Şi Germania are disponibile aproximativ 1900 de locuri de muncă pe care le-a anunţat pe site-urile de recrutare din România, printre acestea numărându-se medici, agenţi de vânzări, software engineer sau tehnicieni electronişti. Salariile pleacă de la 900 de euro pentru muncitorii necalidficaţi, precum bonele, şi ajung până la 5.000 de euro pentru un specialist IT.

Şi Elveţia vrea să recruteze de pe piaţa românească mai multe asistente medicale, cu un salariu de până la 4.200 de euro.