Presedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra, Sebastian Coe (foto), a declarat ca bugetul public al evenimentului va fi unul echilibrat.


„Repet, bugetul public al Jocurilor va fi unul echilibrat, pe fondul celui mai prost climat economic cunoscut vreodata de aceasta grandioasa competitie sportiva”, a spus patronul JO, vorbind la Moscova in fata a aproximativ 200 de delegati reprezentand Comitetele olimpice ale tuturor tarilor din lume.

In martie anul trecut, deputatii britanici au avertizat in legatura cu riscul unei depasiri a bugetului public de 9,3 miliarde de lire sterline (11,1 miliarde de euro) afectat Jocurilor Olimpice din aceasta vara, in special din cauza dublarii facturii pentru „securitate”, care a crescut la 553 milioane lire sterline (644 milioane euro), fata de cele 282 milioane lire sterline prevazute initial.

Sebastian Coe a afirmat ca una dintre cele mai mari provocari este de a evita „aparitia unor probleme acolo unde viata orasului se va intersecta cu derularea Jocurilor”.

Londra trebuie sa-si continue ritmul ei cotidian pe durata competitiilor. Atletii si spectotorii trebuie sa ajunga acolo unde trebuie, dar fara a le face londonezilor viata un cosmar”, a subliniat dublul campion olimpic la 1500 m.

„Dar va asigur ca nu le vom cere sportivilor sa ia metroul”, a adaugat el.