Liderul nord-corean, Kim Jong-Un s-a insurat, iar pe sotia lui o cheama Ri Sol-Ju, a anuntat televiziunea de stat de la Phenian, citand un comunicat al ministerului unificarii.


Citand un alt comunicat, difuzat, de aceasta data, de ministerul de externe, sursa a precizat ca presedintele Kim si Ri au participat impreuna la inaugurarea unui parc de distractii din capitala nord-coreana. In ultimul timp, tanara, prezentata drept sotie, a fost vazuta alaturi de Kim la mai multe evenimente.

Ri, in varsta de aproximativ 20 de ani, a aparut pentru prima data langa Kim Jong-Un la 5 iulie, cu prilejul unui concert, apoi la 8 iulie cu ocazia unei vizite la mauzoleul bunicului acestuia, Kim Il-Sung.

Imbracata elegant, cu parul tuns scurt, ea a aparut inclusiv pe micile ecrane, pasind in spatele sotului sau in timpul unei vizite la o gradinita de copii. „Maresalul Kim Jong-Un a asistat la ceremonia deschiderii unui parcului popular de distractii Nungra alaturi de sotia lui, tovarasa Ri Sol-Ju”, a comentat, sec, televiziunea nationala.

Regimul nord-corean s-a dovedit extrem de zgarcit in privinta detaliilor legate de viata privata a conducatorului lui. Kim Jong-Un, a carui varsta nu este cunoscuta cu precizie, dar care se apropie, probabil, de 30 de ani, se afla in fruntea celui mai ermetic stat din lume din decembrie anul trecut, dupa moartea tatalui sau, Kim Jong-Il.