Într-o eră în care atât artiste consacrate cât şi aspirantele la o carieră în muzică îşi valorifică aspectul fizic până la epuizare, iar televiziunea abundă de show-uri ce promovează noi tinere talente, pe întreg mapamondul, Madonna continuă să fie numărul 1, la 53 de ani. Cu o avere estimată, în 2012, la 650 milioane USD, artista americană este în continuare cea mai valoroasă cântăreaţă a lumii, la propriu. De asemenea, interesant este faptul că primele 3 cele mai bine plătite cântăreţe de pe glob au împreună vârsta de 165 de ani!

Iată mai jos topul complet al celor mai bogate artiste din muzică:

1. Madonna (53 ani) – avere 650 millioane USD

Artista de origine americană a vândut, în întreaga carieră, mai mult de 300 millioane albume, intrând în Guinness World Records cu cele mai multe albume vândute din istoria muzicii.

2. Mariah Carey (42 ani) – avere 502 millioane USD

Cu o carieră de peste două decenii şi 200 milioane albume vândute, Mariah Carey se situează, la 42 de ani, pe locul al doilea în ierarhia celor mai bine plătite artiste din muzică. Este, totodată, una dintre cele mai bine vândute artiste ale tuturor timpurilor.

3. Barbra Streisand (70 ani) – avere 340 millioane USD

Este cea mai polivalentă artistă a tuturor timpurilor, probabil, dovedindu-şi talentul, în egală măsură, ca actriţă, cântăreaţă, scenarist, producător şi regizor de film. Barbra a câştigat, în impresionanta ei carieră, printre altele, 2 premii Oscar, 8 premii Grammy, 5 premii Emmy. Este  una dintre puţinele celebrităţi care au în palmares premiile Oscar, Emmy şi Grammy.

4. Celine Dion (44 ani) – avere 400 millioane USD

Celine Dion este cel mai bine vândut artist canadian al tuturor timpurilor şi a doua în topul celor mai bine vânduţi cântăreaţă în SUA. Este, de asemenea, singura artistă ale cărei două single-uri s-au vândut, fiecare, în mai mult de 1 milion de copii, în Marea Britanie.

5. Britney Spears (30 ani) – avere 200 millioane USD

Britney şi-a început cariera încă de când era copil, vânzând peste 100 millioane albume până la vârsta de 30 de ani. Este pe locul 8 în topul celor mai vândute artiste din SUA, cu 33 milioane albume vândute.

6. Cher (65 ani) – avere 200 millioane USD

“Zeiţa muzicii pop”, cum este supranumită Cher, are un palmares comparabil cu cel al Barbrei Streisand. Cher a câştigat, de-a lungul carierei, un Oscar, un Grammy, un Emmy, 3 Globuri de Aur şi un premiu la Festivalul de Film de la Cannes.

7. Ayumi Hamasaki (33 ani) – avere 400 millioane USD

Ayumi Hamasaki este una dintre cele mai mari vedete din Japonia. Este cântăreaţă, producătoare, fotomodel, scriitoare şi actriţă. Hamasaki a vândut mai mult de 50 millioane discuri în Japonia. Cu această performanţă, este cel mai bine vândut artist din istoria muzicii japoneze.

8. Beyonce (30 ani) – avere 300 millioane USD

Proaspăta mămică a vândut până la vârsta de 30 de ani 75 millioane albume. Ocupă poziţia a treia în lista "100 Greatest Women in Music", în 2012. The Recording Industry Association of America (RIAA), a ales-o pe Knowles “Top Certified Artist” a anilor 2000.

9. Janet Jackson (45 ani) – avere 150 millioane USD

Janet Jackson a vândut peste 100 millioane albume şi este socotită una dintre cele mai bine vândute artiste ale muzicii contemporane. În Recording Industry Association of America (RIAA), Janet ocupă poziţia 1,1 în topul celor mai bine vândute artiste din SUA, cu 26 millioane albume.

10.Tina Turner  (72 ani) – avere 200 millioane USD

O carieră de peste 50 de ani în muzică şi film, una dintre cele mai populare artiste din showbiz, cu peste 180 milioane albume şi single-uri vândute în toată lumea.