În cazul Oltchim s-au comis fapte de natură penală, a declarat luni premierul Victor Ponta, care şi-a exprimat speranţa, în context, ca Parchetul şi prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, să-i ancheteze corect pe cei implicaţi, nu doar pe adversarii USL.


'Într-adevăr, în cazul Oltchim s-au comis fapte de natură penală, documente bancare false şi nu pot decât să cer justiţiei să fie egală. Săptămâna trecută au fost anchetaţi zeci de oameni pentru fraudă bancară şi sper că Parchetul şi dl Morar nu-i anchetează doar pe cei care sunt adversarii USL. Dl Morar trebuie să ancheteze toate fraudele bancare şi în acest sens cred că se desfăşoară cercetări penale libere şi corecte', a afirmat liderul USL într-o conferinţă de presă.

Omul de afaceri Dan Diaconescu s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care fostul preşedinte al OPSPI Remus Vulpescu a depus o plângere penală împotriva sa pentru înşelăciune în legătură cu privatizarea Oltchim.