Protestele de la combinatul chimic Oltchim Rm. Valcea au continuat si joi iar miscarea prinde tente radicale. Ajuns printre manifestanti, ministrul Liviu Pop a fost huiduit iar muncitorii au cerut demisia Cabinetului Ponta. Un angajat a fost scos pe targa in timp ce alti protestatari fac greva foamei. 


Protestatarii sunt nemultumiti de oprirea instalatiilor ca urmare a sistarii energiei electrice de catre Electrica Furnizare pe motiv de neplata a facturilor. Venit la fata locului, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a fost intampinat cu huiduieli de catre cei aproape 500 de angajati ai combinatului stransi in fata pavilionului administrativ. De asemenea, participantii au cerut demisia premierului Victor Ponta, considerat ca fiind vinovat de situatia unitatii. "El este seful cel mare, care e in relatia cu FMI, el ne-a pus ca trebuie sa inchida acest combinat, el trebuie sa detensioneze situatia", s-a auzit printre protestatari. 

Un participant a incercat sa intre in cladirea pavilionului unde se afla Liviu Pop si s-a lovit la cap, fiind apoi scos din multime dupa ce i s-a facut rau. 

Oltchim se afla in plin proces de privatizare si in aceste zile autoritatile vand caietul de sarcini posibililor doritori. Pana miercuri au fost interesati 12 investitori. Pe 18 septembrie va avea loc licitatia.