Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat documentul de ofertă publică de preluare obligatorie a fabricii de produse lactate Lactag Costeşti, iniţiată de Robert Iriza fondatorul brandului de îngheţată TopGel şi Adriean Asan Mic, director general în compania TopGel. 

Oferta publică vizează 26.973 de acţiuni, reprezentând 9,35% din capitalul social, cu valoarea nominală de 2,5 lei/acţiune.

Oferta va dura până pe 24 septembrie, iar preţul de cumpărare este de 16,51 lei/acţiune. Intermediarul ofertei este casa de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.

Lactag, fosta ICIL Argeş, este o societate cu capital integral privat, având ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor.

Fabrica de produse lactate Costeşti a fost modernizată şi retehnologizată cu cofinanţare SAPARD şi a fost pusă în funcţiune în anul 2005. Lactag este singura societate de mărime medie din sudul ţării autorizată pentru schimburi intracomunitare.

Robert Iriza şi Adriean Asan Mic au preluat, de curând, după circa o lună de negocieri, un pachet de 90,65% din acţiunile companiei Lactag de la familia Oiţă, care a decis să se retragă din business. Zvonurile privind vânzarea au circulat în piaţă de mai mulţi ani.