Din aprilie 2012, data inaugurarii ansamblului urbanistic Palas, iesenii vor avea in orasul lor cel mai mare cinematograf din afara Bucurestiului si singura sala cu tehnologie de tip Vmax din provincie, toate sub brandul Village Cinemas.


Faimosul lant international de multiplexuri isi face astfel intrarea pe piata din Romania si va deschide la Palas 10 sali, cu o capacitate totala de aproximativ 1.850 de locuri. Totodata, in sezonul cald, Village Cinemas va realiza proiectii in aer liber in teatrul de vara din gradina publica a centrului multifunctional. Cinematograful de la Palas va fi operat de Village Cinemas prin intermediul managementului din Grecia.

Salile vor avea o capacitate cuprinsa intre 109 si 182 de locuri, iar 444 va avea cea de tip Vmax. Cinematografele Vmax beneficiaza de o prezentare a filmelor, o calitate a imaginilor si sonorizare digitala superioare. Ecranele au o latime de 20 metri si sunt situate in sali generoase, cu scaune de dimensiuni mari, cu dispunere in amfiteatru.

Village Cinemas face parte din concernul media si de entertainment Village Roadshow, infiintat in 1954, in Australia. Village Roadshow se numara printre primele companii care au dezvoltat conceptul de „multiplex”, iar in domeniul filmelor este un major producator independent, printre succesele sale numarandu-se trilogia „Matrix”, „Charlie and the Chocolate Factory”, „Happy Feet”, „I am Legend” si „Sherlock Holmes”.