Organizatorii estimează că peste 15.000 de persoane au luat parte la cel de al treilea concert al lui Leonard Cohen la Bucureşti.

Artistul de 77 de ani, supranumit „trubadurul canadian”, a oferit un regal al muzicii bune, într-un spectacol sobru şi impresionant. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, scena pe care a cântat Leonard Cohen a fost concepută astfel încât să corespundă dorinţelor artistului şi a necesitat patru zile şi 100 de specialişti pentru amenajare.

 

Concertul a început punctual, la ora 20.00, cu „Dance Me to the End of Love” şi a continuat timp de trei ore cu cele mai frumoase cântece semnate (versuri şi muzică, nu doar inconfundabila voce) de Leonard Cohen: "The Future", "Everybody Knows", "In My Secret Life", "Waiting for the Miracle", "Tower of Song", "Suzanne", "Democracy", "Coming Back to You", "I'm Your Man", "Hallelujah", "Take This Waltz".

 

Spre deosebire de alte concerte ale altor artişti, la Cohen piesele mai puţin cunoscute de public au produs aceeaşi vibraţie printre spectatori ca şi cele legendare: „Gypsy Wife”, ”Partisan”. Pe întreaga durata a spectacolului, artistul a avut grijă atât să comunice cu publicul, cât şi să-i evidenţieze pe muzicienii care îi asigură acompaniamentul. Două dintre piesele sale de suflet au fost interpretate în acest turneu de surorile Webb, respectiv de Sharon Robinson, care altfel fac backing vocals. Deşi interpretarea lor a fost fără cusur, iar Cohen însuşi le-a urmărit prestaţia cu pălăria în dreptul inimii, în semn de respect. totuşi preferatul publicului a fost violonistul din Republica Moldova Alexandru Bubliţchi, cu câteva solo-uri magice.

 

Bucureştiul a fost singurul oraş din Europa de Est onorat de vizita lui Leonard Cohen în turneul „Old Ideas”. Cerinţele artistului şi ale echipei sale au stat sub semnul modestiei rafinate. Leonard Cohen, artiştii care îl acompaniază şi echipa sa tehnică au avut la dispoziţie opt încăperi, dintre care una dedicată exclusiv artistului, în care s-a retras înainte de concert, pentru a se pregăti, dar şi în pauza de 20 de minute de la jumătatea concertului.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Consiliului Local al Municipiului Bucureşti, prin ArCuB şi CPPESCTB.