Centrul comercial Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova, executat silit, a fost vândut la prima licitaţie publică, organizată marţi, la un preţ de pornire de 60 de milioane de euro, a declarat pentru Income Magazine, Florin Mateut, reprezentantul companiei Rominsolv.  .

Mall-ul a fost licitat de catre Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati Dumitrache si Dumitrache la un pret de pornire de 60 milioane de euro, potrivit site-ului fairsolve.com, cel care a gazduit licitatia online.

Surse apropiate tranzactiei au declarat despre cumparator ca este o companie romaneasca - ROSEQUEENS PROPERTIES SRL, administrată de Ciprian Chiorean, Legal Manager în cadrul Bank of Cyprus.

Mall-ul se afla in proces de vanzare silita initiat de creditorii Eurobank EFG Private Bank (Luxemborug) SA, Alpha Bank AE, Bank of Cyprus care au de recuperat suma de 61 milioane de euro cu titlu de debit principal, plus suma de 224.619 euro reprezentand dobanzi, la care se adauga dobanzi si penalitati.

Liberty Center a fost inaugurat în noiembrie 2008, printr-o investiţie de 70 milioane euro şi având un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriaşi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King. Mall-ul Liberty Center, situat în zona Rahova, pe Şoseaua Progresului, este compus dintr-un teren cu o suprafaţă de 20.255 de metri pătraţi, precum şi din centrul comercial propriu-zis, ce dispune de spaţii comerciale cu o suprafaţă totală de aproape 26.000 de metri pătraţi. Suprafaţa utilă totală a proiectului (incluzând parcările, un etaj tehnic şi alte construcţii adiacente) se ridică însă la 70.592 de metri pătraţi. În momentul de faţă, în mallul din Rahova au magazine deschise 101 de chiriaşi.  

Centrul Center este al doilea centru comercial din Capitala scos la licitatie in acest an. City Mall, un centru comercial vandut dupa 5 licitatii esuate a fost preluat la jumatate din pretul avansat initial, respectiv 17,3 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro.