Libra Bank a anuntat astazi ca va ajuta societatile comerciale, persoanele fizice autorizate, asociatiile de fermieri si consiliile locale cu activitati in domeniul agricol sa acceseze mai usor fondurile europene prin cofinantarea proiectelor de dezvoltare a sectorului agricol care obtin fonduri UE. Cofinantarea se va face pe baza garantiilor asigurate de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

"Prin acest parteneriat, Libra Bank, in calitatea sa de cofinantator al proiectelor, ajuta IMM-urile sa acceseze mai usor si mai rapid fondurile europene, pe baza garantiilor asigurate de Fondul de Garantare a Creditului Rural", se arata intr-un comunicat al bancii.

Suma garantata de Fondul de Garantare poate ajunge pana la maximum 50% din valoarea creditului pe termen scurt si pana la 100% in cazul creditului de investitii, acordate pentru cofinantarea beneficiarilor de finantare UE prin intermediul programelor SAPARD, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, Fondul European de Pescuit si Fondul European de Garantare Agricola.

Banca este membra a Fondului American de Investitii New Century Holdings, actiunile fiind detinute de mai multe firme controlate de fondul de investitii Broadhurst.