Primul spatiu comercial aflat in proprietatea Trident Trans Tex SRL, companie aflata in insolventa si scos la vanzare de lichidatorul BDO Business Restructuring, s-a vandut la jumatatea acestei saptamani cu 60% peste pretul de pornire, potrivit avocatura.com.

”Va pot spune ca pentru spatiul din Sibiu pretul de pornire a licitatiei nu a fost inferior evaluarii si ca pretul de vanzarea a spatiului respectiv a fost cu aproximativ 60% mai mare decat pretul de pornire. A fost o licitatie la care s-au inscris mai multi participanti. Nu putem spune daca suntem multumiti sau nu de pretul obtinut, noi ca si administratori judiciari avem scopul de a maximiza averea debitoarei si credem ca asta s-a intamplat pana acum”, a declarat Ovidiu Bicu, manager in cadrul BDO Business Restructuring, pentru avocatura.com. Spatiul comercial vandut se afla in centrul istoric al Sibiului, pe Str. Nicolae Balcescu, la nr. 26. Pretul de pornire a licitatiei a fost de 115.000 euro, fara TVA.

Acesta a fost primul spatiu comercial detinut de Trident Trans Tex si scos la vanzarea de BDO Business Restructuring. Urmeaza, in 24 august, licitatia pentru vanzarea Hypermarketului situat pe strada Mihai Eminescu din Deva. Pretul de pornire in acest caz este de 1.808.000 euro, fara TVA. La sfarsitul lunii va avea loc licitatia si pentru vanzarea Complexului Comercial TRIDENT situat in municipiul Sibiu, Str. Steflesti f.n., care are un pret de pornire de 1.592.000 euro, fara TVA.

Tranzactia ilegala?

Reprezentantii companiei sibiene, care in 2008 numara aproape 1.000 de angajati, declara ca tranzactia a fost ilegala. ”Licitatia BDO Business Restructuring pentru vanzarea spatiului comercial situate in Sibiu, Str. Nicolae Balcescu, nr. 26, Judetul Sibiu, din data de 14.08.2012 a fost organizata cu incalcarea dispozitiilor legale”, acuza Madalina Dicu, avocatul Trident. "Pe rolul Tribunalului Sibiu se afla dosarul nr. 6418/85/2012, avand ca abiect ordonanta presedintiala pentru suspendarea licitatiei, precum si anularea licitatiei ca nelegala. Licitatia este lovita de nulitate absoluta nefiind organizata conform dispozitiilor legale Conform art. 118 alin.4 din Legea nr. 85/ 2006. Ulterior aprobarii de catre adunarea generala a creditorilor, vanzarea va putea fi facuta, sub sanctiunea nulitatii, numai dupa 30 de zile de la data ultimei publicari facute de lichidator in ziar a anuntului privind conditiile de supraofertare” , a mai declarat avocatul Trident.

”Adunarea creditorilor din data de 27.07.2012 prin care s-a stabilit vanzarea imobilelor a fost contestata ca nelegala, intrucat administratorul judiciar nu a comunicat/publicat regulamentele de vanzare. Administratorul judiciar incalca flagrant dispozitiile legale referitoare la perioada de observatie a debitoarei - societatea Trident Trans Tex se afla in stare de observatie, impotriva sa nefiind deschisa procedura falimentului, situatie in care administratorul judiciar nu poate proceda la vanzarea bunurilor”, au mai mentionat reprezentantii Trident.

Datoriile Trident Trans Tex se ridica la peste 150 de milioane de lei. Cei mai importanti creditori ai Trident Trans Tex sunt bancile: Corporate Recovery Management, care a preluat datoria Romexterra (38% din masa credala), BancPost (11,65%), BRD (9,51%), Piraeus Bank (9,13%) si Intesa Sao Paolo Bank (4,56%).

Reteaua de supermarketuri Trident a fost dezvoltata incepand cu anul 2004, pornind de la importul de haine, afacere la care au fost alaturate ulterior domenii precum exploatarile forestiere sau transportul de marfuri. In 2008, reteaua avea sapte magazine in Medias, Sibiu, Deva si Sfantu Gheorghe. In 2009, odata cu intrarea in insolventa, reteaua s-a destramat rapid.