Lichidatorul judiciar al City Mall, Casa de Insolventa Transilvania, estimeaza ca, pana la finalul anului, centrul comercial isi va gasi un nou proprietar, dupa ce caietul de sarcini a fost cumparat de mai multe companii, se arata intr-un comunicat remis de Casa de Insolventa Transilvania.

„Schimbarea strategiei de valorificare din licitatii publice in negociere directa cu un cumparator neidentificat a fost una de bun augur si avem indicii ca procedura demarata se va finaliza cu valorificarea centrului comercial”, a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner Casa de Insolventa Transilvania. Procedura de negociere directa pentru valorificarea City Mall a fost inceputa in luna august 2011, prin publicarea anuntului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directa.

Termenul limita de depunere a ofertelor este data de 16 septembrie a.c. Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall se face la pretul de evaluare de aproximativ 21 de milioane de euro, care a reiesit dupa analiza conditiilor actuale de piata si din rezultatul licitatiilor deja derulate. CITR nu a dezvaluit identitatea investitorilor interesati si nici numarul de caiete de sarcini vandute. City Mall a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, dupa ce  Victoria Holding, parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust, s-a gasit in imposibilitatea de a rambursa creditele contractate pentru achizitia centrului.

Bancile care au finantat proiectul au de recuperat 176 de milioane de lei, din care Bancpost - 21,6 milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 de milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank - 1,28 milioane de lei (aproximativ 300.000 de euro). In momentul achizitiei, fondul a platit pentru mall 100 de milioane de euro. City Mall are o suprafata construita de peste 31.000 metri patrati, structurata pe trei subsoluri, parter si trei etaje.