Se cunosc cele patru cluburi de fotbal calificate pentru semi-finalele Ligii Campionilor editia 2012: FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea si Bayern Munchen. Impreuna, ele cumuleaza venituri anuale de 1,5 miliarde de euro.


Cele patru cluburi se numara printre cele mai bogate din lume. Insumate, cifra lor de afaceri pe sezon se ridica la 1,5 miliarde de euro. Semifinala Real – Bayern Munchen constituie cea mai mare suma de business din acest tur, cu incasari cumulate de 800 milioane de euro pentru cele doua echipe (fata de 700 milioane pentru Barca – Chelsea).

Din punctul de vedere al popularitatii, Barca, Real, Bayern si Chelsea au strans in total pe reteaua sociala a lui Mark Zuckerberg, Facebook, aproximativ 67 milioane de fani, adica de trei ori si ceva populatia Romaniei.

In ceea ce priveste salariile jucatorilor, 9 dintre cei mai bine platiti fotbalisti ai planetei joaca la aceste cluburi. FC Barcelona il are pe Lionel Messi, care este in fruntea topului, Real Madrid are doi reprezentanti in acest clasament, Chelsea si Bayern Munchen, cate 3.

La nivelul antrenorilor, cele patru echipe dispun de tehnicieni plasati in primele 20 de locuri ale ierarhiei mondiale, cu Jose Murinho, de la Real Madrid, platit pe sezon cu 14,8 milioane de euro.