Speak social”! “Acesta este limbajul generaţiei Y”, a spus Angela Ahrendts, CEO Burberry, citată de Marie Khayat, expert social media, marketing, enterprise 2.0, cu ocazia Call Center Convention desfăsurată la Paris. „Eu vorbesc în engleză. Noua generaţie vorbeste social”, adaugă Angela Ahrendts.

Este limbajul tinerei generații si toate companiile trebuie să îl înțeleagă. În plus, a precizat Marie Khayat, 1 din 8 cupluri din SUA s-au căsătorit după ce s-au cunoscut prin intermediul reţelelor sociale, iar 80% dintre companii folosesc social media pentru recrutarea viitorilor angajaţi.

Tot la capitolul statistici, expertul în social media a menţionat că Facebook are un miliard de utilizatori, că 51% dintre persoane intră pe reţelele sociale de pe smartphone şi doar 50% dintre cei care le folosesc postează comentarii despre branduri sau produse.  

Marie Khayat a precizat că reţelele sociale sunt mediul potrivit nu numai pentru promovare, ci si pentru o comunicare eficientă în cazul unei crize de imagine sau pentru gestionarea reputaţiei companiei.