Ministerul Economiei a semnat luni cu consortiul format din Erste, BCR, Goldman Sachs si Raiffeisen Capital & Investment contractul de intermediere a listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a unui pachet de 15% din capitalul producatorului de gaze Romgaz Medias.


"In perioada imediat urmatoare vor fi demarate serviciile financiare si de consultanta necesare pregatirii, derularii si inchiderii cu succes a ofertei publice secundare initiale, aferente acestui proces", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Romgaz.

Analistii estimeaza ca oferta Romgaz va fi cea mai mare din istoria BVB, de circa 300 milioane euro.

Ministerul Economiei controleaza 85% din actiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) detine diferenta de 15%. Romgaz are un capital social de 383 milioane lei, divizat in 38,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa vanda actiuni reprezentand 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.