Anul 2011 a fost unul bun pentru sectorul constructiilor in judetul Timis. Datele oficiale arata cresteri semnificative fata de anul precedent la capitolul locuinte finalizate.

Conform Directiei Regionale de Statistica Timis, in 2011 au fost finalizate mai multe locuinte decat anul precedent, mai ales in trimestrul IV. Astfel, numarul total de locuinte livrate utilizatorilor in 2011 este de 2.210. Pentru comparatie, in 2010 au fost finalizate 1.857 de locuinte, ceea ce s-ar traduce intr-o crestere de 20 de procente. Totodata, a crescut numarul locuintelor ridicate in mediul urban, categorie aflata in crestere fata de anul precedent, iar in mediul rural acest indicator a scazut.


O situatie tot mai buna se poate observa si la capitolul lucrari de infrastructura si utilitati terminate. Iar aici principalii beneficiari sunt cei din zonele rurale, acolo unde investitiile pentru ridicarea nivelului de trai au insemnat si introducerea de apa curenta sau canalizare. Conform informatiilor Directiei Regionale de Statistica Timis, in ultimul trimestru al anului 2011 in Timis au fost terminati 53,53 kilometri de retea de alimentare cu apa, 13,73 kilometri de canalizare, 27 de kilometri de drumuri si 9,05 kilometri de retea de alimentare cu gaze naturale. In total, in anul precedent a fost consemnata finalizarea lucrarilor pentru 99,74 kilometri de retea de alimentare cu apa, 70,66 kilometri de canalizare, 137 de kilometri de drumuri, respectiv 23,17 kilometri de retea de alimentare cu gaze naturale.