Piata recrutarii din Romania incepe sa se alinieze standardelor internationale. Astfel, cei mai multi dintre angajatori deja folosesc retelele sociale pentru a afla cat mai multe informatii despre candidatii pe care ii intervieveaza, in timp ce un numar din ce in ce mai mare de persoane aplica la job-uri prin intermediul telefonului mobil.

Potrivit statisticilor BestJobs.ro, 24% dintre angajatorii chestionati au recrutat personal prin intermediul retelei de socializare Facebook, in timp ce 12% au angajat utilizand blogul companiei. In acelasi timp, chiar daca pana acum nu au recrutat prin social media, alti 36% dintre recrutori au in plan si acest tip de identificare a potentialilor viitori angajati. La polul opus se afla, insa, 26% dintre recrutorii ce au participat la sondaj care au marturisit ca nu au incredere in acest tip de platforme.

In acelasi timp, un sondaj asemanator releva ca 38% dintre angajatori cauta in social media, inaintea unui interviu, informatii despre candidatul ce le va trece pragul, in timp ce 16% dintre acestia sustin ca de acum inainte planuiesc sa verifice informatiile din CV cu cele prezente pe retelele de socializare.

O alta tendinta pe piata muncii este utilizarea telefoanelor mobile in recrutare, o practica des intalnita printre candidati. Statisticile BestJobs.ro arata ca numai in luna octombrie numarul aplicarilor la job-uri de pe un telefon mobil a crescut la 30.600, in contextul in care in august numarul aplicarilor atingea abia 13.000, respectiv 20.000 de aplicari in septembrie 2012.

Totodata, numarul vizitelor pe versiunea mobila a BestJobs.ro a crescut in octombrie 2012 cu o rata anuala de 172%, in timp ce numarul vizitatorilor a depasit 200.000, lunar. In luna iulie 2012, BestJobs.ro a lansat si o aplicatie pentru telefoanele ce ruleaza sistemul de operare Android, pentru a aduce procesul de recrutare la un nou nivel. Astfel, in cele patru luni de la lansare, s-au inregistrat deja peste 2.000 de descarcari, iar numarul acestora continua sa creasca in fiecare zi.

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile si utilizatorii din Romania, Bulgaria, Serbia si Moldova. In acest moment, BestJobs.ro gazduieste peste 2.250.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client. De asemenea, BestJobs.ro este site-ul cu cele mai multe anunturi de angajare din Romania.