Numarul locurilor de munca din capitala financiara a Europei a atins cel mai scazut nivel din 1996. Aceasta degradare va incetini ritmul de redresare economica a Londrei si Marii Britanii.


Reintrarea Marii Britanii in recesiune genereaza problemel pentru sectorul financiar. Numarul locurilor de munca in City a atins cel mai coborat nivel din 1996. Previziunile pentru acest an ale Centre for Economics and Business Research (CEBR) au fost revizuite in scadere, la 255.000 de angajati, cu 30.000 mai putin decat pronosticul din urma cu sase luni.

In total, 100.000 de locuri de munca au fost sacrificate in City incepand din 2007. „Fragilitatea de care da dovada situatia economica din Marea Britanie si din zona euro, dublata de criza bancara explica acest recul de activitate”, a comentat Rob Harbron, de la CEBR.

In acest context, expertii organizatiei constata un decalaj de competitivitate intre Londra, supusa „unor reglementari agresive” si pietele financiare asiatice, in plina ascensiune.

Conjunctura astfel creata in City poate avea consecinte negative asupra economiei capitalei si a intregii tari, privata de importante venituri fiscale. Potrivit estimarilor, finantele reprezinta cel putin 10% in PIB-ul britanic si 20% din activitatea Londrei.