Europarlamentarul PDL Monica Macovei îi cere premierului Victor Ponta, într-o scrisoare deschisă, să aducă dovezi pentru acuzaţiile lansate la adresa ei de şeful Executivului, potrivit cărora fostul ministru al Justiţiei ar fi ''rezolvat'' casa părinţilor în justiţie şi ar ''muta dosare penale''.


'Aţi mai spus că 'din fericire, nu toată lumea se lasă aşa uşor minţită şi manipulată'. Vă solicit să faceţi publice dovezile pe baza cărora aţi declarat că eu aş fi intervenit în justiţie ca să 'rezolv' casa părinţilor mei. Va solicit, de asemenea, să prezentaţi public în ce cazuri şi la ce date am 'mutat dosare penale'. Pentru informarea corectă a opiniei publice este necesar să faceţi publice dovezile pe baza cărora aţi făcut acuzaţiile de mai sus la adresa mea', precizează Macovei în scrisoarea deschisă adresată premierului Victor Ponta.

În context, fostul ministru al Justiţiei spune că afirmaţiile în cauză, făcute de premier, sunt 'false şi calomnioase'. 'Este regretabil că strategia de guvernare pe care doriţi să o implementaţi este de a denigra şi arunca cu invective. Astfel de atacuri ieftine aruncate de pe poziţia de prim-ministru nu ţin poporului de foame. Timpul pe care l-aţi petrecut în şedinţa de Guvern atacându-mă puteaţi să-l folosiţi vorbind despre soluţii la problemele economice ale ţării de pe urma cărora toţi cetăţenii suferă', mai scrie Monica Macovei.

Premierul Victor Ponta a acuzat-o miercuri, în şedinţa de guvern, pe Monica Macovei că 'îşi rezolvă casa pentru părinţi sau mută dosare penale'. 'Eu m-am obişnuit şi cu insultele şi cu calomniile şi ale domnului Stolojan, bolnavul închipuit, şi ale doamnei Macovei, care când îşi rezolvă casa pentru părinţi sau mută dosare penale uită de ce povesteşte prin alte părţi. Cred că noi trebuie să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut aici şi cred că trebuie să oferim oamenilor, aşa cum am făcut până acum, o alternativă la ceea ce a fost o conducere fanariotă, antinaţională şi împotriva României reprezentată de guvernele PDL', a susţinut premierul, citat de Agerpres.