Obişnuit cu provocări nebuneşti - a stat 63 de ore într-un bloc de gheaţă sau 60 de ore cu capul în jos -, magicianul şi cascadorul american David Blaine are în vedere o altă acţiune insolită: să reziste timp de trei zile, în cursul acestei săptămâni, la New York, unei furtuni electrice de 1 milion de volţi, relatează AFP.


El se va instala vineri pe un stâlp, fără să doarmă şi să mănânce 72 de ore, îmbrăcat într-un costum de metal care-l va feri de electrocutare. 'Nu cred că voi merge mai departe de atât', a mărturisit Blaine ziariştilor. Pentru această 'mini-furtună electrică de la New York, m-am gândit că maximum de timp în care aş putea rezista este de trei zile şi trei nopţi', a adăugat el. Încercarea va avea loc pe malul Hudsonului, în Manhattan. 'Voi sta treaz, fără mâncare şi fără odihnă', precizează cascadorul.

În trecut, David Blaine, 39 de ani, a fost îngropat de viu într-o cutie de plastic şapte zile, s-a închis în gheaţă, în Times Square, fără să mănânce 63 de ore, a petrecut 35 de ore pe un stâlp înalt de 30 m în Bryant Park (New York).

Însă noua provocare electrică va fi, potrivit lui, cea mai îndrăzneaţă. Ca să reziste la curentul electric, va fi acoperit în întregime de o platoşă din zale de oţel, va purta încălţăminte cu talpă de fier şi o cască asemănătoare cu o cuşcă. Astfel electricitatea 'va dansa' în jurul corpului său fără să-i atingă pielea. Casca, deschisă, îi va permite să bea apă, dar nu va trebui să-şi atingă faţa cu mâinile acoperite de oţel. 'Dacă încep să am halucinaţii, lucru care se va întâmpla, şi dacă încep să mă frec pe faţă, s-a terminat, electricitatea mi-o va distruge', spune el.

Pentru prima oară în cariera lui Blaine, această nouă acţiune va fi transmisă în direct pe internet (www.uoutube.com/electrified). Dacă se va electrocuta, echipa de supraveghere va întrerupe imediat curentul şi magicianul ar trebui să supravieţuiască. El va purta şi echipament de siguranţă, în cazul în care va cădea de pe stâlp. Măsura se explică şi prin faptul că are o fetiţă de 20 de luni.