Peste 50 de nave de croazieră au sosit în acest an în portul Constanţa, aducând 31.350 de turişti, de la 23.880 în 2011, iar numărul acestora va creşte şi în 2013, a anunţat Asociaţia Litoral - Delta Dunării, citată de Mediafax.

"Turismul de croazieră cu nave de pasageri în portul Constanţa reprezintă o nişă cu un potenţial real spre care ne concentrăm atenţia în continuare, la nivelul administraţiei Portului Constanţa, al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării şi al autorităţilor locale. Sperăm să atragem atenţia cuvenită şi un sprijin real din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, dar şi al Ministerului  Transporturilor şi Infrastructurii", a declarat preşedintele asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.
Ea a precizat că este nevoie de îmbogăţirea ofertei de servicii şi facilităţi a Terminalul de Pasageri din portul Constanţa.

Sezonul de croaziere 2012 se va încheia în noiembrie cu sosirea navei Pacific Princess.
"Cele mai solicitate excursii şi tururi locale au fost: o zi la Bucureşti, croazieră de o zi în Delta Dunării, tururile culturale - arheologice - religioase şi gastronomice (cetăţile Histria şi Admaclisi, mănăstirea Sf. Andrei, etc.), tururi de Litoral şi degustări de vinuri (...) În topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cetăţenii americani, urmaţi îndeaproape de francezi, italieni şi germani", a mai adaugat aceasta.

Sezonul de croaziere 2013 va aduce o creştere semnificativă a numărului de pasageri, conform sursei citate, un exemplu fiind compania Costa Crociere, care a programat pentru anul viitor nouă sosiri, de la cinci în 2012.