Ministerul Agriculturii a anuntat astazi ca are alocata de la Uniunea Europeana (UE) o suma de aproximativ 10 milioane de euro pentru promovarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), si nu pentru imbunatatirea strategiei de comunicare si a identitatii vizuale a institutiei, cum a sustinut luni ministrul Turismului, Elena Udrea.

Aceasta a declarat, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca in comisiile de ancheta parlamentare ar trebui sa se verifice cheltuirea banilor publici de catre Ministerul Agriculturii, a unei sume de 10 milioane de euro pentru servicii de publicitate, constand in imbunatatirea strategiei de comunicare si a identitatii vizuale.

Insa suma respectiva este alocata de UE pentru promovarea PNDR, "scopul actiunilor fiind acela de a educa in spirit european populatia din spatiul rural", arata Ministerul Agriculturii.

"Asadar, imbunatatirea strategiei de comunicare si a identitatii vizuale se refera la promovarea axelor si masurilor din cadrul PNDR, nu la cea a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si nicidecum la cea a ministrului Agriculturii", se precizeaza in comunicatul institutiei.

Totodata, Ministerul mentioneaza ca banii nu au fost contractati inca, ci s-a propus doar demararea procedurilor de licitatie a doua proiecte care vizeaza activitati de promovare a PNDR.