Mariana Campeanu, nominalizata pentru functia de ministru al Muncii, a declarat astazi la un post de televiziune, ca indexarea pensiilor este posibila in acest an doar printr-o rectificare bugetara deoarece aceasta masura a fost amanata pentru anul viitor prin Legea bugetului.”Prin Legea bugetului, aceasta indexare a fost amanata pentru anul viitor, deci acest lucru se poate face in 2012 doar prin rectificare bugetara, deci printr-o alta lege”, a explicat deputatul PNL. Intrebata daca noul Guvern va efectua o astfel de rectificare bugetara, ea a amintit ca principala preocupare a cabinetului va fi respectarea legilor.

'Lucrul pe care primul ministru l-a anuntat este ca noi ne propunem, in primul si in primul rand, sa respectam legile tarii. La ora actuala exista o lege si ea trebuie modificata printr-o alta lege", a declarat Mariana Campeanu.

Legea sistemului unitar de pensii publice a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011, dar nu in intregime. Ulterior, unele prevederi au fost amanate, inclusiv cea conform careia „de la 1 ianuarie 2012, va avea loc majorarea valorii punctului de pensie anual cu 100% din rata inflatiei la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent”.