Legea dialogului social trebuie să fie modificată, pentru a se putea ieşi din blocajul existent în acest domeniu, a afirmat luni ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, după o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din Argeş, potrivit Agerpres.

'Eu cred că intenţia noastră de modificare a Legii dialogului social a mers în aceeaşi direcţie cu cerinţele mediului de afaceri, pentru că la ora actuală (...) această legislaţie nu se poate aplica. Ştiţi foarte bine că acum Consiliul Economic şi Social nu funcţionează şi nu este normal şi nici conform cu modul de abordare european să susţii o legislaţie care să nu aibă şi un punct de vedere al partenerilor sociali. Ca atare, este obligatoriu ca această lege să fie modificată, pentru a putea avea această componentă a dialogului social deblocată', a declarat Mariana Câmpeanu.

În opinia sa, modificările care vor fi aduse legislaţiei nu trebuie să creeze noi obstacole, ci să le elimine pe cele existente, în acest scop fiind absolut necesar un dialog permanent atât cu patronatele, cât şi cu sindicatele.

'Avem în permanenţă consultări cu sindicatele şi avem nevoie de o consultare permanentă şi cu mediul de afaceri. (...) Avem probleme legate de asigurarea reprezentativităţii, unde trebuie să asigurăm un echilibru între patronate şi sindicate. În plus, sunt păreri împărţite în legătură cu nivelul la care trebuie încheiate contractele colective de muncă, dacă să rămână la nivel de întreprindere, de ramură sau (...) la nivel de holdinguri, unde avem mai multe ramuri reprezentate', a precizat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a participat luni, la Piteşti, la o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizată de Instituţia Prefectului Argeş.