Mariana Gheorghe, directorul general executiv al celei mai mari companii din tara, Petrom, a avut parte de cele mai multe aparitii negative in media in perioada 4 noimbrie 2011-3 februarie 2012, conform unui studiu realizat de mediaTRUST Romania. 


Documentul intitulat "Sefii din economia romaneasca in media" arata ca seful Petrom a fost invocat in 30 de articole media in perioada amintita, din care 4 au fost negative, 22 neutre si doar 4 pozitive, fiind unul dintre cei mai vizibili manageri in presa. Cele mai multe referinte pozitive le-a avut fostul director general al Bancii Transilvania, olandezul Robert Rekkers, 11 dintr-un total de 39 de aparitii media.

Cea mai mare expunere media, conform studiului, a avut-o fostul CEO BCR, Dominic Bruynseels, in urma unor subiecte legate de sectorul bancar, dar si dupa ce a fost inlocuit cu Tomas Spurny. Al doilea CEO dupa numarul de aparitii a fost Steven van Groningen, de la Raiffeisen Bank, in special datorita aparitiilor sale dupa criticile lui Traian Basescu la adresa bancilor austriece. Ultimul de pe podium a fost Radu Ghetea, presedintele CEC, in urma unor articole in care se scria cum BNR recomanda bancilor sa relaxeze restructurarea creditelor.


Studiul a luat in considerare directorii celor mai mari companii din
tara, iar raportul s-a bazat pe informatiile despre sefii monitorizati, cat si comentariile acestora aparute in presa. Au fost excluse materialele promotionale si publicitatea de orice fel. Fiecare sector, auto, carburanti, telecom, asigurari, banci, ales de autorii studiului, a fost reprezentat de sefii a cinci companii. mediaTRUST Romania este o companie care furnizeaza servicii de montorizare catre societati romanesti si straine.