Reprezentantii coalitiei internationale care actioneaza in Libia si liderii Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, si ONU, Ban Ki-moon, precum si cancelarul german Anghela Merkel si reprezentatii chinez, rus sau algerian s-au intalnit joi, la Paris, pentru a schita o directie de actiune pentru noile autoritati de la Tripoli. Oficialii au decis sa deblocheze urgent peste 10 miliarde de dolari in schimbul unor promisiuni de democratie si stabilitate, scrie Euronews.
 
Totusi, liderii din Marea Britanie, Franta si NATO au anuntat ca operatiunile militare internationale continua atat timp cat Muammar Gaddafi va ramane o amenintare. Intr-un mesaj difuzat de televiziunea siriana, fostul lider libian a exclus joi orice capitulare si a facut apel la rezistenta din partea sustinatorilor sai.
 
"Banii deturnati de Gaddafi si apropiatii lui ar trebui sa se intoarca la libieni. Ne-am luat angajamentul ieri sa deblocam banii Libiei pentru a finanta dezvoltarea Libiei de astazi", a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy.