Autoritatea internă de supraveghere a Uniunii Europene a lansat o investigaţie în centrul căreia se află Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, şi care se referă la un posibil conflict de interese, scrie cncb.com.

Reprezentanţii Corporate Europe Observatory (CEO) l-au acuzat pe Draghi de lipsă a independenţei faţă de poziţia ocupată, în contextul în care acesta este membru al Grupului celor 30, ce reuneşte mai mulţi lideri din finanţele mondiale.

Purtătoarea de cuvânt a BCE a negat acuzaţiile conform cărora Draghi se află în conflict de interese.

„Se pare că Draghi are legături strânse cu grupul şi participă la întâlnirile organizate de acesta. G30 are toate caracteristicile unui vehicul de lobby pentru marile bănci internaţionale private iar BCE nu ar trebui să fie membră a acestui grup”, a anunţat CEO.

Prezidat de fostul preşedinte al BCE, Jean Calude Trichet, G30 include membrii ai autorităţilor de supraveghere, şefi ai unor importante bănci şi persoane din mediul academic.

Ştirea vine în contextul în care Draghi se află sub presiune în contextul în care încearcă să pună capăt crizei datoriilor, din zona euro.