Cofondatorul celei mai mari retele de socializare din lume, Mark Zuckerberg, a recunoscut că Facebook "a irosit doi ani" cu strategia pentru platformele mobile.


A fost pentru prima data cand Zuckerberg a iesit cu comentarii publice dupa introducerea companiei la bursa, in luna mai. Potrivit spuselor sale, una dintre cele mai mari greseli comise de Facebook a vizat dezvoltarea aplicaţiilor pentru smartphone-uri pe baza tehnologiei web-based HTML 5, în loc sa creeze aplicaţii direct pe platformele iOS şi Android ale Apple şi Google.

"Este foarte dureros", citeaza Financial Times declaratia lui Zuckerberg facuta in cadrul conferinţei TechCrunch Disrupt din San Francisco. In acest context, el a anunţat că Facebook va lansa în curând o aplicaţie nouă pentru sistemul de operare Android, după ce a introdus recent una pentru iPhone.

Pe de alta parte, Zuckerberg a evitat să vorbeasca despre detaliile financiare ale listării la bursă, multumindu-se, totusi, sa afirma ca puternicul declin înregistrat de acţiuni este dezamăgitor. Titlul Facebook a coborat recent la un minim de 17,73 dolari pe acţiune, cu peste 50% sub cotaţia de 38 de dolari din ziua listării. Ieri, acţiunile reţelei de socializare au închis în urcare cu 3,3%, la 19,43 dolari, şi, pe fondul interventiei lui Zuckerberg, au depăşit 20 de dolari în sesiunea prelungită de tranzacţionare.

In alta ordine de idei, patronul Facebook a anuntat ca, la un moment dat, compania îşi va dezvolta activităţile din domeniul serviciilor de căutare, intrând astfel mai mult pe teritoriul Google. "Înregistrăm 1 miliard de interogări pe zi şi nici măcar nu ne străduim să le atragem", a afirmat Zuckerberg, mentionand că majoritatea căutărilor vizeaza persoane, dar şi companii şi aplicaţii.