Hackerii au masacrat toate personajele virtuale din oraşele mari ale jocului online de aventuri World of Warcraft (WoW), potrivit bbc.com. Ei par să fi creat un personaj capabil să le distrugă pe toate celelalte, atât cele controlate de alţi jucători cât şi cele controlate de joc.  

Blizzard Activision, producătorul jocului video, a declarat că problema a fost rezolvată şi că nu ar trebui să se mai poată repeta. Compania a mai spus că ia totul „foarte în serios”. „Mai devreme, astăzi, anumite tărâmuri au fost afectate printr-o metodă de exploatare abuzivă a jocului, fapt care a rezultat în moartea personajelor jucătorilor şi cele controlate de joc în unele dintre oraşele mai mari ale jocului,” a mai adăugat Blizzard.

Peste zece milioane de jucători îşi petrec timpul în universul World of Warcraft şi aproape jumătate dintre ei provin din China. Numărul jucătorilor a scăzut de la 12 milioane în 2010 la 9,1 milioane la începutul acestui an, dar au crescut de la lansarea expansiunii „Mists of Pandaria”.

Olivia Grace, editor care contribuie la site-ul WoW Insider, crede că aceiaşi hackeri au mai atacat universul World of Warcraft, dar nu la o asemenea scară.

Citeşte şi:

Un român a fost votat membru în boardul Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic

HTC a anuntat o scadere record a profitului sau

Spatii de relaxare la birou? Tot mai multe companii imbina munca asidua cu distractia perseverenta