Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a postat astazi pe Sitemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) un anunt de lictatie privind lucrari de reabilitare a 149 de kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din judetele Botosani si Suceva. Costul maxim estimat al lucrarilor se ridica la 569 milioane de lei, fara TVA. Costurile maxime estimate pentru drumurile din Botosani sunt de 208 milioane lei si de 360,4 milioane lei pentru cele din Suceava. Ofertele depuse vor fi deschise in data de 30 iunie 2011.
 
"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat licitatia deschisa pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pentru 149 kilometri de drumuri judetene si 188 kilometri de drumuri de interes local din judetele Botosani si Suceava. Este vorba despre obiective de investitii din cele doua judete incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI)", a declarat vineri intr-o conferinta ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.
 
Ea a mai precizat ca vor fi scoase la licitatie, treptat, 20 de pachete de cate doua judete, iar "pentru fiecare pachet, suma maxima pe care o vom plati va fi de circa 100 de milioane de euro."
 
Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut; clasamentul se va intocmi luand in calcul costul total pentru toate obiectivele din judetele Botosani si Suceava. Firmele care doresc sa participe la licitatie trebuie sa fi realizat o cifra de afaceri medie globala pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de mimim 500 milioane lei, fara TVA.
 
Durata contractului de achizitie publica include durata prevazuta pentru proiectarea si executia lucrarilor solicitate, respectiv 3 ani, si perioada de rambursare a creditului, de maxim 7 ani, dar nu mai tarziu de 2020.
 
Durata de garantie a lucrarilor este de 2 ani de la semnarea receptiei la terminarea lucrarilor. Se accepta, cu acordul proiectantului si al beneficiarului, folosirea unor solutii alternative, in vederea reducerii costurilor fara a se afecta caracteristicile prevazute in normele tehnice.