Membrii Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) au analizat, astazi, evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania si au concluzionat ca perspectivele dezvoltarii sanatoase a activitatii acestuia sunt pozitive. Totodata, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost reales pentru un nou mandat in functia de presedinte al Comitetului.
 
CNSF s-a reunit astazi intr-o intalnire ordinara la care au participat Isarescu, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Victoria Anghelache, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurrilor, Angela Toncescu, si presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea.
 
"Mentinerea calitatii activelor la un nivel controlabil si evolutia in general favorabila a profitabilitatii au contribuit la consolidarea la niveluri adecvate a solvabilitatii si a lichiditatii institutiilor financiare. In acest context, perspectivele dezvoltarii sanatoase a activitatii sectorului financiar din Romania au fost apreciate ca pozitive", se arata intr-un comunicat al CNSF.
 
De asemenea, au fost analizate si documentele Comisiei Europene privind propunerea unui cadru al Uniunii Europene pentru gestionarea crizelor transfrontaliere in sectorul bancar, precum si rezultatele consultarii publice legate de acest subiect.

Sursa: Mediafax