Premierul Victor Ponta a afirmat că şi-a luat măsuri de precauţie şi a cerut serviciului de protocol al Guvernului să nu cumpere nimic în numele său, pentru a evita o situaţie similară celei în care se află fostul prim-ministru democrat-liberal Mihai Răzvan Ungureanu, acuzat în presă de 'cumpărături de lux'.


'Am cerut în primul rând să nu cumpere cineva ceva în numele meu. Am dat dispoziţie ca nu cumva să se trezească cineva să facă cumpărături, atâta timp cât eu nu beau alcool şi nu invit oameni la mese de protocol sau, dacă îi invit la restaurant, îmi pot permite să îi invit pe cheltuiala mea', a spus Victor Ponta la un post de televiziune, calificând drept 'dezmăţ' cumpărăturile costisitoare făcute de precedentul Cabinet.

Precizarea lui Victor Ponta vine după ce presa a prezentat o listă de cumpărături de protocol făcute de fostul Cabinet Ungureanu. Mihai Răzvan Ungureanu a explicat, la rândul său, că produsele achiziţionate 'nu reprezintă o cerere a primului ministru ca persoană, ci ceea ce a considerat RA-APPS că trebuie să comande pentru acoperirea activităţilor de protocol'.

'Astăzi în şedinţa de guvern am cerut secretarului general să-mi prezinte lunar dacă există fond de protocol sau nu. În cele cinci luni de funcţie de premier nu am organizat niciun fel de dineu. În general, aceste dineuri nu sunt cele mai fericite momente de discuta cu cineva. Când am avut invitaţi de pe diverse poziţii am mers la un restaurant din Bucureşti', a spus Victor Ponta.

El a afirmat că Ungureanu l-a 'atacat' în repetate rânduri şi i-a transmis mesajul: 'Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face'. 'Evident că lucrurile poate că sunt exagerate, dar aş vrea să-i spun domnului Mihai Răzvan Ungureanu, cu care de altfel am avut o relaţie civilizată mult timp: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. A propagat o relaţie de atac la persoană împotriva mea. Nu m-am gândit că i se va întâmpla atât de repede acelaşi lucru', spus Ponta, care a precizat că listele cu achiziţiile predecesorului său nu 'au plecat' în presă de la Cabinetul pe care îl conduce.