Aviva Asigurări de Viaţă şi Alico Asigurări România, companii afiliate grupului american MetLife, vor opera pe piaţa locală sub brandul Metropolitan Life, fuzionând anul viitor.

Procesul de preluare a noului brand de către Alico Pensii se va desfăşura separat. Modificarea denumirii legale, ca şi preluarea noii mărci, nu implică nicio schimbare a beneficiilor, termenilor şi condițiilor din contractele existente ale Metropolitan Life Asigurări România.

„Implementarea noilor norme de solvabilitate va duce cu siguranţă, şi în următorii ani, la consolidarea pieţei asigurărilor. Iar acest proces trebuie privit din două perspective. Vom vedea, în primul rând, o consolidare locală, în sensul în care anumite companii vor ieşi de pe piaţă, iar semnale în acest sens există deja. În al doilea rând, Solvency II va aduce o consolidare la nivel european, iar asta se va traduce prin decizia de vânzare a unor jucători locali, luată de compania-mamă, chiar dacă vorbim de o entitate cu afaceri locale profitabile”, spune Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurari.