"Mitingul pentru libertate", care a avut loc joi in Capitala, a reunit mii de oameni in zona Pietei Arcului de Triumf, coloana de manifestanti intinzandu-se de la Arcul de Triumf pana aproape de Piata Victoriei.

Presedintii Partidului Social Democrat, Victor Ponta, Partidului National Liberal, Crin Antonescu, si Partidului Conservator, Daniel Constantin, au participat la manifestatie, precum si alti lideri ai celor trei formatiuni - Calin Popescu-Tariceanu, Varujan Vosganian, Maria Grapini, Mihai Voicu, Titus Corlatean.

"Vremea dialogului a trecut, singurul lucru bun pe care poate sa-l faca puterea pentru romani in prezent este sa-si dea demisia si oamenii din Piata Universitatii sa mearga acasa", a afirmat, de la tribuna manifestatiei, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin. El a opinat ca Piata Universitatii a dat deja un verdict - ''cine nu pleaca de bunavoie va pleca cu forta".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, la randul sau, ca astazi "nu mai este vorba de o batalie intre cei de la putere si cei din Opozitie, ci este o batalie a lui Traian Basescu contra romanilor".

"Trebuie sa ne angajam ca nu se va mai intampla in Romania ce s-a intamplat in ultimii ani. Trebuie sa ne angajam ca in aceasta tara ai voie sa iti spui supararea, ca poti si ai dreptul de a trai chiar daca nu te cheama Basescu, Udrea sau Boc. (...) Anul acesta este sfarsitul lui Basescu si un nou inceput pentru Romania", a afirmat Victor Ponta.

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis presedintelui Traian Basescu, premierului Emil Boc si democrat-liberalilor sa plece de la putere, precizand ca opozitia nu va face niciun compromis.

"Romania este acum ocupata de o putere care nu mai are legitimitate. Domnilor de la putere, pe noi nu ne puteti minti sau cumpara. Nu mai exista niciun compromis. (...) Ne mint pe toti ca nu se pot face anticipate si ca dureaza trei luni. Eu le spun azi impreuna cu colegii mei in numele opozitiei politice - maine parlamentarii USL isi dau demisia impreuna cu parlamentarii actualei puteri si avem alegeri anticipate. Daca accepta alegeri anticipate sa vina sa isi dea demisia impreuna cu noi si atunci avem in maximum 90 de zile, dar se poate si in 30 si 45, alegeri anticipate", a spus Crin Antonescu, iar multimea a scandat "Anticipate".

Conform organizatorilor 20.000 de oameni s-au alaturat actiunii de protest a USL, denumita "miting pentru libertate" de la Arcul de Triumf.

Mitingul s-a incheiat in jurul orei 18,00, dupa care o parte dintre participanti s-a deplasat catre Piata Victoriei si de acolo la Universitate, unde s-au alaturat manifestantilor antiguvernamentali aflati in saptea zi de protest.

foto: Mediafax